Køb af tårnventilator på afbetaling: Hvad har du af muligheder, og hvad skal du overveje inden?

Træt af svedige sommernætter? Så kan en tårnventilator i soveværelset være en rigtig god ide. En tårnventilator er en høj tårnformet ventilator, som står på gulvet og blæse kold luft ud i rummet. En tårnventilator kan blæse både mild og kraftig luft ud og samtidig dreje fysisk fra side til side. Den er perfekt at have stående inde i stuen eller i soveværelset, hvor den kolde blæst indenfor kan redde en på de glohede sommerdage.

Så hvordan får man hurtigt fingrene i en tårnventilator til de varme dage? Du kan naturligvis købe en på afbetaling for at slippe for at betale hele prisen nu og her, men er det en god ide? 

I denne artikel kommer vi ind på dine muligheder og, hvad du skal overveje inden du køber din tårnventilator. Læs med her.

Lån penge til en tårnventilator

En tårnventilator kan for det meste ikke kategoriseres som en særlig dyr udgift. Når det er sagt, så er det ikke altid, at man har hul i budgettet til at lægge pengene til side. Prisen på en tårnventilator svinger mellem 200 kr til lidt over 1000 kr. Dette afhænger af, hvilken model du gerne vil have og hvor mange smarte funktioner tårnet skal have. 

Den hurtigste måde at få fingrene i en tårnventilator på er ved at låne pengene og afbetale dem. Det kan godt være fristende at gå kviklånets vej, men det er ofte ikke den smarteste løsning. Kviklån er nemme og hurtige at få fingrene i, men det er langt mere bøvlet at skulle stå med afbetalingen. Du kan tjekke en oversigt over de forskellige lån, renter og afbetalingsmuligheder og overveje dine muligheder for at tage et lån.

Undgå kviklån medmindre det står kritisk til

Det kan godt være, at en tårnventilator føles som et fuldstændig uundværligt eje i dit liv lige nu og her. Dog skal du overveje, om det er det værd at tage et lån for at købe ventilatoren. Det giver bedst mening at tage et lån, hvis det står kritisk til med økonomien, og man står og mangler penge lige nu og her. 

Som førnævnt er en tårnventilator ikke en kæmpe stor udgift, så der kan argumenteres for, om det kan betale sig at låne pengene til det. Det kræver måske ikke mere end en lille opsparing, så har du råd til en tårnventilator. 

Spar penge sammen til din tårnventilator

De billigste tårnventilatorer koster ikke mere end et par hundrede kroner. Det vil sikkert ikke tage dig lang tid at spare pengene sammen, hvis du blot er opmærksom på dine udgifter de kommende måneder. Kig på dit budget og sørg for, at der er penge nok at lægge til side, så du kan købe, det du drømmer om. 

Det kan være du skal sige nej tak til den næste bytur, undlade at købe de nye sko du har i kikkerten eller tage cyklen på arbejde i et par dage frem for at tanke op på Rejsekortet til S-toget. Mere skal der faktisk ikke til, så vil du have rigeligt med penge til overs til at købe en fed tårnventilator. 

Begynd at lægge budget

At lægge budget kan hjælpe dig godt på vej med at få råd til alle de ting, som du går og drømmer om. Hvis du er dårlig til at tjekke din bankkonto og generelt har et dårligt overblik over, hvad du bruger dine penge på, så er det en god ide at begynde at lægge budget. 

Start med at kigge på, hvad du tjener, og hvilke udgifter du har i løbet af en måned. Måske kan du allerede her se, hvor du kan skabe nogle huller i dit budget. Det er altid en god ide at have en smule stående på kontoen sidst på måneden, som man måske kan lægge på en opsparing. Når først du har samlet dig en lille opsparing, så vil du hurtig kunne købe de ting, som du står og mangler lige nu og her - for eksempel en tårnventilator.

Hvis du sørger for at lægge penge over på opsparingen hver måned, så slipper du for at skulle stå og bakse med lån og afbetalinger. 

Menu
Top